• Leverans 1-4 arbetsdagar
  • Frakt från 29:- Fraktfritt 700:-
  • Säker betalning med Klarna
  • Bonussystem

Scalextric

Scalextric

Scalextric är en engelsk tillverkare av bilbanor och tillbehör. Scalextric började tillverkas redan på 1950 talet av uppfinnaren 'Freddie' Francis. Majoriteten av Scalextric produkter är i skalan 1:32 men finns även i skalan 1:64 som börja tillverkas i slutet av 1980 talet. Bilar och spår är inte kompatibla mellan olika skalor men klassiska 1950 tals modeller kan köras på moderna scalextric banor och vice versa.

I början av 2000 talet genomgick Scalextric en stor om design för att göra banan enklare att montera, den nya designen kallas Scalextric Sport och kan kopplas ihop med den klassiska utformningen av spår med hjälp av en speciell adapter platta. 2004 Införde Scalextric  ”Scalextric Sport Digital (SSD)” Där man kan köra upp till 4 bilar samtidigt och byta fil vid speciella spår plattor och göra inbromsningar. 2010 utöka Scalextric det digitala systemet med upp till 6 bilar samtidigt och en varvräknare som tar snabbaste varet på all sex bilar och funktioner som gul flagg, depå stop och spökbilar att tävla mot utan att en människa kontrollerar dem. Scalextric digital går att bygga ut med vanliga Scalextric sport delar och det går att använda gamla bilar på den (dock behövs det ett digitalt chip till den gamla bilen) man kan även köra den i analogt läge.  

Med Scalextric får man god kvalitet och många alternativ, om man vill bygga ut sin bana eller behöver reservdelar så finns det god tillgång till delar. Vi på Leksaksjätten har ett stort utbud av Scalextric bilbanor och reservdelar.